Nejčtenější články

Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí...
Našla jsem starý prstýnek, který jsem dřív nosívala. Ale pak se mi zlomil a já si ho schovala a od té doby...
Z tohoto receptu na domácí prášek do myčky jsem opravdu nadšená. Je to za pár korun, ekologické a navíc to...
Levná a šetrnější k přírodě varianta pracího prášku je tzv. mýdlový sliz. Velice jsme si ho doma oblíbili,...
Oblíbené tvoření z ruliček toaletního papíru, tentokrát s podzimní tématikou - Halloween.

Lívance z ovesných vloček - recept

26.02.2015         0 comments

Suroviny:

150g ovesných vloček
2 dcl mléka
1 vrchovatá lžíce cukru
2 vejce
špetka soli

Všechno smíchejte a tyčovým mixérem rozmixujte na polotekuté těsto, které bude tak akorát husté, ale tekuté, aby se dobře rozteklo do formiček na lívance.

Dále budeme potřebovat pánvičku, trochu oleje, naběračku, obracečku, silikonové formičky na lívance (nebo sázená vejce).

Rozehřeje lehce naolejovanou pánvičku na střední stupeň (nebo maličko silnější). Až bude pánev rozpálená vložíme formičky a nalijeme asi půl naběračky těsta do každé.

smazime

Až se těsto mírně zpevní, odstraníme formičky. Až bude lívanec zespodu zlatavý, obrátíme. Smažíme dozlatova i z druhé strany.

A máme hotovo:

livance

Podáváme s marmeládou, javorovým sirupem, nutelou nebo s čestvým ovocem.

Bon Apettít!

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem